latinica  ћирилица
07/12/2017 |  13:47 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Бекер: Не треба Новаку нико други, није ме послушао...

Славни Борис Бекер сматра да су данашњи тенисери размажени јер су финансијски у потпуности обезбијеђени.
Борис Бекер (фото: www.gala.de) -
Борис Бекер (фото: www.gala.de)

У биографском документарцу "Борис Бекер – Играч", легендарни немачки тенисер дотакао се бројних тема, а поредећи своју и садашњу еру, рекао је:

"Тенис који сам ја играо и који се игра сада потпуно је другачији. Ми смо буквално играли за голи живот. За то не постоји књига, нема упутства. Морате сами да се снађете, да осјетите емоцију, фрустрацију, да осетите страх од пораза и недостатка новца. Сада тога нема. Рецимо, био је један меч када Новак цијелих десет минута није ни држао рекет како треба. Нико то није примјетио, нико није писао о томе, али ја сам видио", каже Бекер.

Послије играчке каријере у којој је био први на свијету и освојио шест Грен слем титула, Бекер је од краја 2013. до краја 2016. године био тренер Новака Ђоковића. Сарадња је завршена послије шест заједничких Грен слем трофеја.

Спекулисало се о томе да је дио разлога за разлаз био Пепе Имас, што је Бекер и потврдио.

“Ја не могу ништа да радим половично. Последњи добар савјет који сам му дао јесте да мора да буде сопствени извор свјетлости. Не треба му неко други. Али није ме послушао. Сада неки други људи добијају те зраке сунца, неки који никада их до сада нису добијали. Мени не треба свјетлост. Ја имам сопствене изворе свјетлости, не треба ми његова свјетлост. Ако дам савјет Ђоковићу, онда је то из срца и из добре намјере. Ако радим са њим, онда желим да радим пуним интензитетом, са пуним повјерењем, не половично“, објаснио је Нијемац.

Прије неколико дана, Пепе Имас је дао интервју за Ел Паис у којем је детаљно говорио о својој сарадњи са Ђоковићем.

Извор: Спорт Клуб