latinica  ћирилица
07/12/2017 |  17:18 | Аутор: РТРС

Порука на "Маракани": Стоп насиљу над женама

Координационо тијело за родну равноправност и ФК Црвена звезда укључили су се у глобалну кампању "16 дана активизма против насиља над женама".
Транспарент код источне трибине: Стоп насиљу над женама - Фото: blic.rs
Транспарент код источне трибине: Стоп насиљу над женамаФото: blic.rs

Тим поводом на стадиону "Рајко Митић" постављен је велики транспарент на источној трибини: "Стоп насиљу над женама", уочи кључне утакмице Лиге Европе са Келном.

- Познато је да свака друга жена у Србији трпи неки вид насиља, било да је психичко, физичко или економско. Насиље над женама је велики проблем у чије рјешавање треба да се укључи цијело друштво. Драго ми је да је наш најтрофејнији клуб препознао значај борбе против родно заснованог насиља и да ћемо заједно послати јасну поруку да је насиље над женама и дјевојчицама недопустиво - изјавила је потпредсједница Владе и предсједница Координационог тијела за родну равноправност Зорана Михајловић.

Транспарент је наранџасте боје, јер је то званична боја кампање "16 дана активизма" и она симболише свијетлу и оптимистичну будућност ослобођену од насиља над женама и дјевојчицама. Циљ ове кампање је подизање свијести за сузбијање насиља над женама, а Звезда је први клуб који се укључио.

Извор: Блиц