X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
07/12/2017 |  19:30 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Ђокић и Трнинић "најминистри" године

Министрима индустрије, енергетике и рударства Петру Ђокићу и саобраћаја и веза Републике Српске Неђи Трнинићу вечерас су у Бањалуци уручене награде "Најминистар 2017. године" на традиционалној 37. церемонији избора најбољих пословних људи и компанија на нивоу југоисточне и средње Европе.
Одржан избор за најменаџера и најкомпанију - Фото: РТРС
Одржан избор за најменаџера и најкомпанијуФото: РТРС

Ђокић је навео да је манифестација "Најменаџер и најкомпанија БиХ" прилика да се промовише оно што је добро и успјешно, као и резултати овдашњих привредника, менаџера и људи.

- Овакве манифестације показују да у овој земљи има добрих резултата, појединаца, предузећа и других организација. У том смислу, овакав напор организатора треба подржати и драго ми је што су Српска и Бањалука домаћини ове манифестације - рекао је Ђокић новинарима уочи манифестације.

Трнинић је истакао да је ријеч о манифестацији која промовише привредни развој и привреднике на овом простору.

- Подржавам потпуно овакве манифестације и драго ми је да постоје организације које препознају труд људи који су у протеклом периоду допринијели развоју овдашње привреде и које им на овај начин одају признање - нагласио је Трнинић.

Он је изразио наду да овакви догађаји подстичу људе и дају им нову снагу и енергију да напредују.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић, коме је вечерас уручена награда "Најминистра", рекао је да је изузетно почаствован.

- То ће ме обавезивати да се и даље ангажујем у сектору правде и унутрашњих послова јер без правне државе и владавине права нема успјеха у економији, политици и у уставном смислу уређења. Позивам све награђене да заједно, и што прије, успоставимо владавину права и правну државу у БиХ, што је сада у знатној мјери нарушено - навео је Мектић.

Награду за "најминистра" добио је и министар културе и спорта у Влади Кантона Сарајево Мирвад Курић.

Министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу уручена награда "Личност године БиХ", уз образложење да "истрајава у жестокој борби за бољи амбијент за бизнис, извоз и остваривање бољих резултата у бизнису и економији БиХ".

У образложењу европског независног жирија наведено је да је Шаровић остварио изванредну успјешну сарадњу са великим бројем влада и министарства у региону.

Шаровић, према обазложењу, "својим радом и понашањем шири позитивну енергију, ради и гради боље пословне односе и пријатељства за све у земљи и према свим анкетама, најпопуларнији је министар у народу, у свим дијеловима БиХ".

Предсједник Организационог одбора ове манифестације Пане Шкрбић нагласио је да је жири међу 2.540 приједлога изабрао 26 менаџера који добијају награде у разним категоријама.

- По четири менаџера добила су награде "личност године и животно дјело" и "награде деценије", док су остали "шампиони бизниса у БиХ". Из сваке бранше имамо по једног представника који заједно чине успјешне људе у БиХ - каже Шкрбић.

Он је пожелио да ови успјешни менаџери у наредној години реализују и понуде конкретна привредна рјешења у смислу отварања фабрика, увођења нових технологија и запошљавања, као и инвестиција.

- Жеља је да у наредну годину кренемо с осмијехом на лицима људи у БиХ - додао је Шкрбић.

Признање "Најбанка" и "Најменаџер у банкарству" добила је Нова банка Бањалука, а њен генерални директор Милан Радовић проглашен је "Најменаџером" у области банкарства за ову годину.

Начелник општине Дервента Милорад Симић добио је признање "Најначелник 2017", а општина Дервента специјално признање "Најбоља општинска администрација".

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић добио је награду "Најградоначелник", док је "Најамбасадор" амбасадор Хрватске у БиХ Иван дел Векио.

Награда "Најбољи спортиста БиХ" припала је легендарној кошаркашици Разији Мујановић.

У области новинарства и медија награђена је и "Алтернативна телевизија" Бањалука и њен директор Наташа Тешановић.

Додјела награда и избор најбољих пословних људи и компанија у бањалучком Банском двору одржани су у организацији Европске независне агенције за избор најменаџера и најкомпанија БиХ, југоисточне и средње Европе.

Награду је до сада примило 300 успјешних менаџера из 40 земаља свијета, али и 200 људи из свијета спорта, науке, културе и слично, односно особа које нису директно у бизнису, али подстичу његов развој /начелници општина, министри, међународни званичници, амбасадори и медији/.

Награде "Најменаџер" и "Најкомпанија" додјељују се истакнутим појединцима и фирмама који биљеже изванредне резултате у бизнису и односе се на квалитетно пословање, повећање производње и добити, тржишно доказивање, примјену нових савремених технологија, инвестирање у развој, окренутост ка извозу, отварање нових радних мјеста и јачање укупне конкурентне способности.

Манифестацији, на којој су добитницима уручене награде у виду златних плакета и кристалних статуа са позлатом, присуствовали су бројни представници политичког, културног, привредног, јавног и друштвеног живота Српске, БиХ и иностранства.

Извор: СРНА