latinica  ћирилица
08/12/2017 |  08:15 | Аутор: РТРС

Кошаркашки савез Републике Српске слави 25. рођендан

Кошаркашки савез Републике Српске данас ће свечаном академијом обиљежити 25 година постојања, а свечаност ће бити у Кристалној сали хотела "Босна" у Бањалуци (13 часова).
Кошаркашки савез Републике Српске - Фото: РТРС
Кошаркашки савез Републике СрпскеФото: РТРС

"Биће то прилика да обиљежимо вриједан јубилеј и да се присјетимо најважнијих тренутака из кошаркашког спорта Републике Српске. На академији ће бити додијељена признања појединцима и колективима који су обиљежили протеклих 25 година кошарке Решублике Српске, а дио награда ће бити уручен и током традиционалног Кошаркашког сабора (27. децембар) те на финалним утакмицама Купа Републике Српске. Такође, биће промовисана монографија '25 година Кошаркашки савез Републике Српске' аутора Жељка Тице", рекао је Драган Ћазић, генерални секретар Кошаркашког савеза Републике Српске.

На свечану академију би требало да дођу и делегације кошаркашких савеза Србије, Словеније и БиХ, те представника клубова из Републике Српске. Кошаркашки савез Републике Српске, који има 88 регистрованих клубова и око 3.500 кошаркаша и кошаркашица, основан је 7. новембра 1992. година, а чланови Иницијативног одбора за формирање Савеза били су Слободан Симовић, Бране Човичковић, Ђорђе Галанос, Ђорђе Микеш и Бране Косић.

Извор: Независне