latinica  ћирилица
08/12/2017 |  09:04 | Аутор: РТРС

Наредних дана хладно са снијегом

У Републици Српској наредних дана очекује се хладно вријеме са снијегом у већини крајева, посебно у источном дијелу Српске.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Према прогнози метеоролога, сутра ујутру на западу Српске биће хладније уз снијег, а у осталим предјелима киша. Током пријеподнева падавине ће јачати и уз пад температуре киша ће постепено прећи у снијег у већини предјела.

Очекује се формирање и брзи пораст сњежног покривача од 10 до 30 центиметара, на планинама и више. Мање снијега биће само у Семберији, а на крајњем југу очекује се јача и обилнија киша, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од два степена на западу до 12 на југу и истоку. Током дана температура брзо опада и увече ће бити од минус три до два степена Целзијусова, у вишим предјелима од минус пет.

У недјељу, 10. децембра јутро ће бити хладно уз снијег у већини крајева. На западу ће падавине бити слабе и брзо престају, а на истоку ће падати нешто јачи снијег уз даљи пораст сњежног покривача. Сусњежица и снијег ће падати и на крајњем југу Херцеговине.

Током пријеподнева падавине престају у већини предјела уз постепено разведравање, само ће на истоку и даље бити облачно уз слаб снијег који престаје током дана.

Јутарња температура ваздуха од минус седам на западу до нула на југу, у вишим предјелима на западу око минус десет. Највиша дневна температура ваздуха од минус три до три, у вишим предјелима од минус шест.

У понедјељак, 11. децембра очекује се ново наоблачење са кишом која ће у Херцеговини и на југозападу и западу Крајине бити обилнија, понегдје са снијегом у планинама. Најмање падавина биће на истоку и сјеверу Српске.

Јутарња температура ваздуха од минус пет на истоку до четири степена на југу и сјеверу. Највиша дневна температура ваздуха од шест до 12 степени Целзијусових, у вишим предјелима до три.

Извор: СРНА