latinica  ћирилица
08/12/2017 |  13:39 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Подршка "Зелених беретки" Изетбеговићу дио приче о параструктурама у ФБиХ (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је подршка коју је удружење "Зелене беретке" упутило бошњачком члану Предсједништав БиХ Бакиру Изетбеговићу дио приче да у Федерацији БиХ постоје параструктуре.
Милорад Додик, предсједник Републике Српске - Фото: РТРС
Милорад Додик, предсједник Републике СрпскеФото: РТРС

"Несумњиво је да је једна од њих подржала Изетбеговића", рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци.

Удружење "Зелене беретке" саопштило је јуче да подржава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у његовом "државничком ставу" у Београду, поручујући да иза њега стоји 100.000 искусних војника.

"Онако како смо стајали иза нашег врховног команданта Алије Изетбеговића, тако исто стојимо и иза тебе Бакире Изетбеговићу са више од 100.000 искусних војника - ветерана рата", наводи се у саопштењу.

Изетбеговић је током посјете Београду, за вријеме конференције за новинаре на којој су говорили предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић и предсједник Србије Александар Вучић, мимо протокола стао за говорницу и демантовао Човића, који је рекао да ће БиХ своје ставове у вези са Косовом прилагођавати ставу Србије.

Изетбеговић је тврдио да је ријеч о Човићевом личном ставу, а не Предсједништва БиХ.

Посјета Петербургу одлична, представници "Гаспрома" ускоро у Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је посјета Санкт Петербургу била одлична, истакавши да је веома важно што је договорено формирање заједничке компаније коју би чинили "Гас Републике Српске" и "Гаспром", чији ће представници сљедеће седмице доћи у Српску.

"Крајем идуће седмице представници `Гаспрома` доћи ће овдје да потпишу писмо намјере о формирању компаније која би се бавила претварање гаса у облике погодне за гријање и све што би савремена наука могла да има у овој области", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да потписани споразум о сарадњи Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске и петербуршке државне библиотеке "Борис Јељцин" представља коришћење потенцијала двије билиотеке.

Додик је у Санк Петербургу јуче учествовао на мађународном конгресу "Санкт Петербург и словенски свијет" и састао се са губернатором Санкт Петербурга Георгијем Полтавченком.