latinica  ћирилица
08/12/2017 |  15:51 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Ц. Гора: Одузети оружје, експлозив, возила и новац

Црногорска полиција је у акцији против организованог криминала ухапсила два лица и одузела велику количину оружја, муниције, бомби, експлозива, новац и возила.
Црна Гора: Одузето оружје - Фото: СРНА
Црна Гора: Одузето оружјеФото: СРНА

Акција је спроведена у Херцег Новом, Будви и Никшићу, гдје је претресено 19 локација.

"Одузета је велика количина оружја и муниције, бомбе, експлозив, спорогорећи штапини, возила, новац, средства комуникација и други предмети", наводи се у саопштењу из Управе полиције.

У Херцег Новом је на десет локација пронађено и одузето седам ручних бомби, три пушке, пиштољ марке "ЦЗ 99", муниција, три ручне радио-везе, 5.000 евра, више потврда у примопедаји новца у укупном износу од 13.350 евра, 17 мобилних телефона и три возила високе класе марки "бе-ем-ве", "фолксваген туарег" и "волво".

"Слободе је лишено безбједносно интересантно лице чији су иницијали Б.Б. /42/ из Херцег Новог, код којег је пронађена већа количина оружја, муниције и експлозивних материја", наводе из полиције.

Претреси станова и других просторија које користе лица чији су иницијали М.С, Ж.Ј, Е.Р, Н.М, Љ.Б. и Л.Ш. у Будви су извршени на седам локација у координацији са надлежним тужиоцем.

Пронађене су пушке, пиштољи, муниција, мобилни телефони, мотороле, ножеви, панцир, роковник о новчаним трансакцијама, те ухапшено лице чији су иницијали М.С. /33/.

Претресима на двије локације у Никшићу које користи лице из тог града чији су иницијали В.К. /62/, пронађено је и одузето осам експлозивних пуњења и два намотаја спорогорећег штапина.

Полиција је у 14 акција од почетка октобра, укључујући и данашњу, извршила претресе на 214 локација које користе чланови организованих криминалних група.

"Приведен је велики број лица. Одузети су ватрено оружје и муниција, хладно оружје, скупоцјени аутомобили, дрога, средства комуникације, зеленашки уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више лица је лишено слободе", подсјећају из полиције.

Извор: СРНА