latinica  ћирилица
08/12/2017 |  18:59 | Аутор: РТРС

ФБиХ- Протестно окупљање полицајаца 18. или 19. децембра

Представници полицијских синдиката седам кантона у Федерацији БиХ најавили су протестно окупљање 18. или 19. децембра испред зграде федералне Владе гдје ће затражити да њихов амандман буде уврштен у Нацрт закона о ПИО у Федерацији БиХ, закључено је на данашњој сједници у Зеници.
Полиција ФБиХ (Фото: fup.gov.ba) -
Полиција ФБиХ (Фото: fup.gov.ba)

- Ако се то не догоди, наставићемо предузимати даље законом предвиђене мјере, па није искључено ни да ћемо у 2018. години организовати генерални штрајк - рекао је за портал Кликс предсједник Синдиката полиције Зеничко-добојског кантона Алмир Салкичевић.

Предсједник Савеза синдиката полиције и запослених у МУП-у ФБиХ Драган Шкуљ изјавио је да нису тачне информације да ће полицијски службеници имати пензије веће од 1.000 КМ.

- Плата полицајца је 700 КМ по платној листи и није могуће да пензија буде већа од 1.000 КМ - рекао је Шкуљ и додао да су синдикалци донијели одлуку о прикупљању потписа на подручју ФБиХ за организовање штрајка како би видјели да су полицијски службеници уједињени.

Салкичевић тврди да је федерални премијер Фадил Новалић, према његовим информацијама, узео платне листе неких полицијских службеника, односно главног инспектора, и то представио као пензију свих полицајаца.

У понедјељак, 11. децембра, у Сарајеву ће бити одржан састанак свих синдиката полиције на којем ће бити дефинисани даљи кораци у вези са организовањем протестног окупљања.

Извор: СРНА