latinica  ћирилица
08/12/2017 |  21:40 | Аутор: РТРС

Милени Дравић "Добричин прстен" за животно дјело

Угледна глумачка награда Удружења драмских умјетника Србије за животно дјело у 2016. години - Награда "Добричин прстен", биће додијељена Милени Дравић на свечаности у петак, 15. децембра на сцени Звездара театра у Београду.
Милена Дравић (Фото:  Sputnik/ Ђорђе Крстић) -
Милена Дравић (Фото: Sputnik/ Ђорђе Крстић)

Истовремено ће бити представљена и 22. књига из едиције посвећене добитницима "Добричиног прстена" - монографија о умјетничком опусу Милене Дравић, аутора Татјане Њежић, саопштило је Удружење драмских умјетника Србије.

Милена Дравић је 30. лауреат овог високог сталешког признања.

У програму свечаности додјеле учествоваће: Душан Ковачевић, Дејан Мијач, Јагош Марковић, Јелисавета Сека Саблић, Раде Шербеџија, Радослав Зеленовић, Бранка Петрић, Стефан Арсенијевић, Јелена Ђокић, Здравко Шотра, Јасна Ђуричић, Васил Хаџиманов...

Награда се састоји од златне копије прстена Добрице Милутиновића (израда Златаре Јокић, Београд), од уникатне осликане дипломе (рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића), као и монографије посвећене добитнику.

У конкуренцији за награду било је 11 глумица и глумаца. Жири је одлуку донио већином гласова, а радио је у саставу: глумци Јасна Ђуричић, претходни добитник, Анита Манчић, Предраг Ејдус, предсједник жирија, и Војислав Брајовић, затим драмски писац Милена Марковић и редитељи Небојша Брадић и Егон Савин.

Додјелу Награде финансијски су помогли Министарство културе и информисања Србије, Секретаријат за културу града Београда, а подршку организацији свечаности дао је Звездара театар.

Извор: Танјуг