latinica  ћирилица
29/12/2017 |  09:31 | Аутор: РТРС

Драматичне побједе Бостона и Милвокија

У синоћним НБА мечевима побједе су однијели домаћи тимови послије драматичних преоктера, а српски интернационалци су прошли незапажено.
 - Фото: REUTERS
Фото: REUTERS

Милвоки је надиграо Минесоту 102:96 а Немања Бјелица за седам минута игре није имао никакав статистички учинак. Кошаркаши Орланда савладали су Детроит на Флориди са 102:89 тиме прекинули серију од девет узастопних пораза, а Бобан Марјановић опет није улазио у игру.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Бостона и Хјустона, а разријешио ју је Ал Хрофорд кошем три секунде прије краја за побједу Бостона са 99:98.

Бостон је предводио Кајри Ирвинг са 26 поена, четири скока и четири асистенције, Тејтум је додао 19 поена, а по 13 су убацили Смарт и Розиер.

У редовима Хјустона, Харден је био најефикаснији са 34 поена уз 10 асистенција и шест скокова. Гордон је убацио 24 поена, а Ариза 11.

И дуел Милвокија и Минесоте је разријешен послије обрта у трећем дијелу утакмице када је домаћа екипа анулирала двоцифрену предност гостију и однијела побједу са 102:96.

Најбољи у побједничком тиму били су Ерик Бледсо са 26 поена, шест асистенција и пет украдених лопти и Јанис Адетокунбо са дабл-дабл учинком од 22поена и 10 скокова. Поред њих, двоцифрени су били и Крис Мидлтон и Џон Хенсон, обојица са по 14 поена.

У редовима Минесоте, Таунс је имао 22 поена, Вигинс 21, а Батлер 20, уз седам асистенција и пет скокова. Немања Бјелица са седам минута на паркету није имао никакав учинак.

Милвоки је послије ове побједе пети на Истоку, а Минесота, која је овим поразом прекинула серију од пет узастопних побједа, заузима четврту позицију на Западу.

Сан Антонио је без проблема савладао Њујорк са 119:107 вођством од самог почетка меча које су одржавали од самог краја.

Тим је предводио Ламаркус Олдриџ са 25 поена, Пау Гасол је пружио сјајну партију са 17 поена, 11 скокова и седам асистенција, Андерсон је додао 16 поена и осам скокова, док је Дени Грин убацио 15 поена.

У редовима Никса, Бизли је био најбољи са 23 поена и 12 скокова, по 18 су убацили Порзингис и Ли, а преостали двоцифрени био је Кантер са 12 поена, уз шест скокова.

Кошаркаши Орланда савладали су Детроит на Флориди са 102:89 и тиме прекинули серију од девет узастопних пораза.

Орландо је у овом мечу играо без Николе Вучевића, а Елфрид Пејтон је био најбољи са 19 поена, осам скокова и исто толико асистенција, Фурније је додао 17 поена, а Бисмарк Бијомбо уз 12 поена имао је и 13 скокова.

У редовима Детроита, у коме Бобан Марјановић опет није добио прилику, Тобајас Херис је био најефикаснији са 21 поеном, Смит је имао 18, а Андре Драмонд је уписао нови двоструки двоцифрен учинак са 17 поена и 18 скокова.

У посљедњој синоћној утакмици Портланд је надиграо Филаделфију са 114:110, такође у драматичном дуелу који је разријешен у финишу меча. Гости су добили прву и трећу четвртину а домаћа екипа је успела да начини два преокрета и у финишу однесе побједу.

Извор: РТС