latinica  ћирилица
29/12/2017 |  12:06 ⇒ 12:09 | Аутор: РТРС

Ухапшен бивши руководилац ТЕ Костолац

Осумњичене полиција терети за кривична дјела злоупотребама овлашћења у привреди, у вези са јавном набавком, те положаја одговорног лица и фалсификовање исправа.
Полиција Србије (Фото: mup.gov.rs, илустрација) -
Полиција Србије (Фото: mup.gov.rs, илустрација)

Полиција је ухапсила З.С. (49), бившег директора површинског копа Дрмно и још двије особе, због основане сумње да су починили кривична дјела злоупотреба овлашћења у привреди, злоупотреба у вези са јавном набавком, злоупотреба положаја одговорног лица и фалсификовање исправе.

Ухапшени су и одговорни ауто-транспортног предузећа "Стевановић" - М.С. (46) и руководилац у тој фирми Ј.С. (33). Кривична пријава поднијета је против бившег руководиоца површинског копа Дрмно, запосленог у предузећу "Стевановић" и помоћника одговорног лица у ТЕ Костолац.

Осумњичени се терете да су, током 2015. и 2016. године, у поступку јавне набавке услуга ангажовања помоћне механизације на санацији дијела унутрашњег одлагалишта Дрмна, вршили неосновану измјену конкурсне документације и увећавали потребно ангажовање.

По закључењу уговора, сачињавали су фалсификовану документацију у којој су приказивали већи број радних сати од стварно изведених. Наведене незаконитости, како се сумња, нису биле евидентиране од стране надзорног органа.

На тај начин, осумњичени су оштетили ТЕ-КО Костолац за више од 30 милиона динара. Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Извор: Агенције