latinica  ћирилица
29/12/2017 |  15:23 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Вишеград, Бијељина и Соколац прве реаговале на захтјев да се улице и тргови назову "9. јануар"

На иницијативу предсједника Милорада Додика, да свака општина и град једну улицу или трг назове "9.јануар", стижу и прве позитивне реакције.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је данас да је Вишеград први у Републици Српској једну улицу назвао "9. јануар" и позвао остале локалне заједнице да слиједе овај примјер како би и на тај начин очували јединство.
Ђуревић је истакао да су одборници Скупштине општине Вишеград једногласно подржали ову одлуку на крају прошле године.

"Ми смо показали да водимо бригу о народу који живи на овом простору, да смо јединствени у нашим намјерама и да поштујемо Републике Српску", додао је Ђуревић.

Он је позвао и остале општине у Српској да слиједе примјер Вишеграда и назову улицу или трг "9. јануар".

"Прослављајући Дан Републике, ми показујемо да поштујемо оне који су стварали Српску и свој идентитет", нагласио је Ђуревић, додајући да ће и Вишеград свечано обиљежити овај датум.

Улица "9. јануар" налази се у вишеградском насељу Гарча.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је да ће један нови и модеран трг добити име "9. јануар".

Град Бијељина је први град у Републици Српској који је једној улици дао име по патријарху Павлу. Бијељина ће увијек овако добре пројекте подржати, а јутрос смо на мини колегијуму разговарали о томе који би то био примјерен трг који би добио име по оваквом значајном датуму као што је 9. јануар", рекао је Мићић.

Исто планирају и на Сокоцу. Начелник општине Милован Бјелица најавио да ће о томе бити ријечи на првој наредној сједници скупштине општине након празника.