latinica  ћирилица
29/12/2017 |  15:54 | Аутор: РТРС

У Лондону ухапшено више од 900 особа

Током двомјесечне акције полиције Лондона под називом "Зимске ноћи" ухапшено је више од 900 особа, док је више од 350 комада оружја склоњено са улица британске пријестонице, саопштено је из полиције.
Британска полиција - Фото: АП
Британска полицијаФото: АП

Операција је спроведена у 32 општине у Лондону и подразумијева свакодневне полицијске активности, а усмјерена је на кажњавање злочина и антисоцијалног понашања током зимског периода.

"Операција је спроведена у 32 општине Лондона, које су сарађивале, како би омогућиле полицији да повећа обим рада у циљу одржавања јавне безбједности и како би се улице и путеви учинили 'непријатељским' за криминалце", изјавио је шеф операције Сајмон Месинџер.

У саопштењу полиције се наводи да су ухапшене укупно 334 особе, од чега је њих 106 ухапшено због нелегалног посједовања оружја, преноси "Спутњик".

Из полиције додају да је заплијењено 278 ножева, 61 комад такозваног офанзивног оружја, као и 20 комада ватреног оружја.

Британска пријестоница је ове године била мета низа терористичких напада, због чега је подигнут ниво опрезности широм Велике Британије.

Извор: СРНА