latinica  ћирилица
29/12/2017 |  17:38 | Аутор: РТРС

Двојац из БиХ наводио Украјинку на проституцију у Аустрији и Њемачкој

Едибу Тањи (54) из Горажда путем девизних трансакција из иностранства је уплаћиван дио новца стечен проституцијом. Наводи се то у оптужници против њега и Алмира Хаџиахметовића (37) званог Гаро, у предмету "Писмо", коју је подигло Тужилаштво БиХ, те је прослиједило Суду БиХ на потврђивање.
Илустрација - Фото: илустрација
ИлустрацијаФото: илустрација

Оптуженима се на терет ставља да су током 2016. године за држављанку Украјине, којој је Тањо омогућио боравак у БиХ, организовали пружање сексуалних услуга за паре, и то на подручју Аустрије и Њемачке.

"Другооптужени је помагао у организовању оглашавања и успостављања контаката путем интернета", пише у оптужници.
Још се наводи да је Тањо, након одласка у Украјину, врбовао још једну држављанку Украјине за пружање сексуалних услуга за новац на подручју Њемачке.

"Њу је упутио у Њемачку, гдје је за њу организовао прихват и смјештај ради пружања сексуалних услуга уз помоћ другооптуженог", стоји у оптужници Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва БиХ наглашавају да је у предмету "Писмо" остварена значајна међународна сарадња с агенцијама у Аустрији и Њемачкој у борби против злоупотребе тешког положаја жртава, те њиховог искориштавања за пружање сексуалних услуга у иностранству.

Извор: Независне новине