latinica  ћирилица
29/12/2017 |  19:48 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

У бх правосуђу све је могуће: Судија Смајловић заступа интересе оптуженог Махмуљина (ВИДЕО)

У бх правосуђу све је могуће. Па и то да судија заступа интересе оптуженог! Управо тако се понаша ратни судија из Коњица, Мира Смајловић, у предмету против команданта Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакиба Махмуљина, којег оптужница терети по командној одговорности за злочин одреда “Ел муџахедин”, над српским заробљеницима на подручју Возуће 1995. године.
Судија Мира Смајловић (десно) - Фото: Screenshot
Судија Мира Смајловић (десно)Фото: Screenshot

Као да није довољно што се тужилац Седин Идризовић дрзнуо да трагичном сукобу у региону – што је Дејтонска квалификација или оружаном сукобу у БиХ – хашка, самоиницијативно “додијели” међународни предзнак, наводећи у оптужници да је Војска Српске ратовала “за рачун тадашње Савезне Републике Југославије”.

И као да није довољно што је исти тужилац, већ у оптужници потцртао како су, ни мање ни више, већ муџахедини отимали ратне заробљенике од својих “домаћина” умањујући тако Махмуљинову одговорност!

Његовим “путем” већ од првог рочишта кренула је и ратни судија Мира Смајловић. Закон јој налаже да буде “неутрална”. Но, једног за другим – свједоке и њихов “прст кривице” усмјерава у све друге, само не у Махмуљина - у командни кадар батаљона, бригаде или дивизије, онда пак у Главни штаб муслиманске Армије – имагинарно у Сарајево или у Тузлу, само не у оптуженег команданта 3. корпуса.

Опширније у видео прилогу: