latinica  ћирилица
29/12/2017 |  20:10 | Аутор: РТРС

Радојичић: У наредној години биће много нових ствари

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је вечерас да је у овој години урађено неколико крупних пројеката, а да ће наредна донијети много нових ствари који су приоритет и захтјев грађана.
Пријем у Банском двору за представнике политичког, културног, спортског и јавног живота града, Републике Српске и БиХ - Фото: СРНА
Пријем у Банском двору за представнике политичког, културног, спортског и јавног живота града, Републике Српске и БиХФото: СРНА

Радојичић је након традиционалног новогодишњег пријема, који је организован у Банском двору за представнике политичког, културног, спортског и јавног живота града, Републике Српске и БиХ, рекао новинарима да се у наредној години очекује, између осталог, доградња основне школе и три нова вртића.

Он је навео да је планирана и градња новог моста, неколико саобраћајница, као и наставак изградње водоводног система "Црно врело".

Радојичић је оцијенио да је 2017. година била богата и узбудљива, те напоменуо да је Бањалука ове године добила титулу европског града спорта, да припрема кандудатуру за европски град културе, те да има још много започетих пројеката.

"У граду Бањалука у овој години урађено је неколико крупних инфраструктурних пројеката - нова градска Топлане тренутно ради са четири котла и два димњака, урађен је низ нових саобраћајница, јава расвјета, водовода, а низ је започетих пројеката који ће бити настављени у наредној години", истакао је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић рекао је новинарима да је Програм рада локалног парламента у овој години реализован са 93 одсто у односу на планирани, као и да је динамика у раду градске управе и градоначелника била много боља у односу на ранији период.

"У идућој години у раду Скупштине града Бањалука очекује нас много више тачака дневног реда и више пројеката", закључио је Талић.

Пријему у Банском двору присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, министри у Влади Републике Српске, посланици у парламенту Српске, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, представници бањалучке Бискупије, представници медија, новинари, радници из области културе и спорта.

Извор: СРНА