latinica  ћирилица
31/12/2017 |  07:53 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Српска одбројава посљедње сате 2017. године; Све спремно за дочек (ВИДЕО)

У Републици Српској све је спремно за прославу Нове године.
Бањалука - Нова година - Фото: РТРС
Бањалука - Нова годинаФото: РТРС

Програм у Бањалуци почиње у 20.00 часова концертом Лукијана Ивановића, а потом наступају Никола Роквић и Лексингтон бенд. Први дан нове 2018. године, Бањалучане ће забављати Џенан Лончаревић и Тони Цетински.

Као и претходних година на Тргу Крајине организован је дочек Дјечије нове године. Уз симболично одбројавање најмлађи Бањалучани "упловили" су у Нову годину.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић честитао је најмлађима и пожелио им много среће и здравља.

- Желим да им се остваре снови, а да им ми нешто старији обезбиједимо да расту и развијају се - рекао је Амиџић у обраћању присутнима.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић упутио је јуче новогодишњу честитку грађанима Бањалуке, уз обећање да ће градске власти учинити све што је у њиховој моћи да и у наредној години од овог града направе лијепо и угодно мјесто за живот.

У току новогодишње ноћи, биће организован бесплатан јавни превоз путника на одређеном броју линија јавног градског превоза.

Као и претходних година, дочек Нове године организован је у Приједору. Приједорчане ће на Малом градском тргу забављати Фантастик бенд. За најмлађе Приједорчане у јутарњим часовима у спортској дворани "Младост", организован је свечани дјечији програм и 700 пакетића за све малишане.

Све је спремно и на Козари гдје су сви смјештајни капацитети увелико попуњени.

Општина Прњавор организује на градском тргу дочек уз музику, кувано вино и ватромет у поноћ.

Град Требиње приредиће дочек на отвореном, а Требињце и њихове госте на Тргу слободе забављаће београдски Блах Блах бенд и домаћи рок састав Кругови у житу.

Олимпијски центар "Јахорина" у сарадњи са компанијом "М:тел" у новогодишњој ноћи организује концерт Жељка Јоксимовића на платоу испред хотела "Бистрица", гдје ће улаз бити бесплатан.

Становнике дистрикта Брчко у Нову 2018. увешће популарни пјевач Жељко Самарџић.

Дочека Нове године на отвореном неће бити у Добоју, Бијељини, Угљевику, Лопарама, Зворнику, Фочи, Сребреници, Братунцу и Новом Граду.