latinica  ћирилица
31/12/2017 |  11:40 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Антонио Бандерас: Волио бих да играм у филмовима Емира Кустурице

Шпански глумац Антонио Бандерас изјавио је да му је жеља да игра Хамлета у позоришту, али и да би волио да глуми у неком од филмова Емира Кустурице.
 - Фото: Бета
Фото: Бета

У интервјуу за данашњи троброј Вечерњих новости, 57-годишњи Бандерас је говорио и о свом посљедњем филму, трилеру "Црни лептир" Брајана Гудмена.

- Одушевио ме је мрачан прихолошки приступ. "Црни лептир" је посебан јер радња гледаоца води од почетка до краја невјероватном брзином - рекао је Бандерас, познат по холивудским филмовима "Атентатори", "Интервју с вампиром", "Десперадо", "Филаделфија", "Маска Зороа".

На питање да ли као глумац има неостварен сан, Бандерас је рекао да би, иако је прве кораке у каријери направио као члан шпанског Националног театра, желио да игра Шекспировог Хамлета.

Поводом награде Оскар америчке Академије за филм и науку, он је рекао да та награда јесте најпрестижније што глумац у каријери може да добије, али и да су "квалитет и престиж сасвим двије различите ствари".

Бандерас је рекао и да га филмови Емира Кустурице много подсјећају на шпанске, да "имају искру срчаности и емотивности која говори више од хиљаду специјалних ефеката".

- Уживао сам да гледам "Вријеме Цигана" и "Аризона дрим". Волио бих да глумим у неком од његових филмова ако би прича била снажна као у овим пројектима - додао је глумац који је каријеру почео 1980-их и који се прославио улогама у остварењима Педра Алмодовара.

На питање да ли прати тенис, Бандерас је рекао да је Новак Ђоковић сјајан играч и да воли његову енергију и одлучност, али да му као Шпанцу дужност налаже да у мечевима у којима Ђоковић игра против Рафаела Надала свим срцем навија за шпанског играча.

Извор: Б82