latinica  ћирилица
31/12/2017 |  12:59 | Аутор: РТРС

Окланд зове Ђоковића

Директор АТП турнира у Окланду Карл Баџ покушава да доведе Новака Ђоковића на турнир на Новом Зеланду који је на програму од 7 до 13. јануара.

Ђоковић се у петак повукао са егзибиционог турнира у Абу Дабију, а потом отказао и званични почетак сезоне у Дохи 1-8. јануара, због проблема са лактом.

Неизвјестан је наступ Србина и на првом Гренд слему сезоне Аустралијан опену од 15. јануара, али Баџ очекује да он наступи у Мелбурну, па види турнир у Окланду као идеалну припрему за то.

- Обавили смо почетни разговор, добили смо брз одговор, што је одлично. Прича је увијек боља од тишине. Мислим да смо у доброј позицији, имамо простора - рекао је Баџ.

Ђоковић је једини члан "велике четворке" који никад није играо у Окланду, јер су раније током каријере наступили и Роџер Федерер и Рафаел Надал и Енди Мари.

Он је истакао да ће наставити преговоре са Ђоковићевим тимом, а уколико Србин пристане да учествује на АСБ Класику, обратиће се Туристичкој организацији Окланда за економски развој како би обезбиједио потребна финансијска средства за његов долазак.

Такав случај је био прије неколико година када је постојала могућност Надал учествује у Окланду. Иако би Ђоковићев долазак био скуп, ставио би турнир на Новом Зеланду у центар тениског свијета.

Учешће у Окланду су до сада потврдили Хуан Мартин дел Потро, Џон Изнер и Џек Сок, заинтересован је и Жо-Вилфред Цонга, а позив имају и Томаш Бердих те Милош Раонић.

Извор: Б92