latinica  ћирилица
31/12/2017 |  14:58 | Аутор: РТРС

Вуковић: Од 3. јануара бесплатан превоз дјеце на Јахорину

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је данас на Палама да је град са 30.000 КМ суфинансирао приватне превознике који ће од 3. јануара до 15. априла свакодневно обављати редован аутобуски превоз са подручја Источног Сарајева до Јахорине.
Ненад Вуковић - Фото: СРНА
Ненад ВуковићФото: СРНА

Вуковић је на конференцији за новинаре на Палама рекао да ће те линије бити и комерцијалне за све становнике Источног Сарајева, а са друге стране биће бесплатне за дјецу, учеснике програма бесплатног скијања према утврђеним списковима које дефинишу општине.

Оње истакао да ће овако бити задовољен и програм бесплатног скијања на Јахорини, а са друге стране битно је да постоји и комерцијална линија због цијеле регије.

"И раније сам најавио да ће град, у складу са својом надлежношћу, обезбиједити превоз за шест општина у саставу града, те обезбиједити двије аутобуске линије. Једна линија ће ићи на релацији Источно Сарајево-Пале-Јахорина, а друга Соколац-Пале-Јахорина", нагласио је Вуковић и додао да ће на тај начин бити покривен цијели Град Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, вријеме поласка са аутобуске станице у Источном Сарајеву биће у 8.20 часова, са станице Пале у 9.10 часова, а повратак у 15.00 часова испред старог хотела "Јахорина". Полазак са аутобуске станице Соколац биће у 7.30, са аутобуске станице Пале у 8.15 часова, док се повратак очекује у 15.00 часова.

"У склопу свих ових дешавања на Јахорини, добро је да се има поново успостављен редован аутобуски превоз. Град је помогао и комерцијалну линију Крупац – Равна планина која је важна због недавно отворене гондоле и укупног развоја ски-центра који се налази у околини Пала", рекао је Вуковић и навео да ће бити четири поласка и повратка у различитим терминима.

Вуковић је истакао да је то врло важно јер желе да се заједно развија туризам цијелог града Источно Сарајева и Јахорине и Равне планине, као и свих осталих микро-дестинација.

Он је напоменуо да је ова година за град Источно Сарајево била успјешна, позитивна пословна година без дефицита и то је одраз одговорне финансијске политике у граду, а не вишка новаца.

Вуковић је честитао свим грађанима Источног Срајева новогодишње и божићне празнике, Дан Републике и да имају пуно успјеха у животу.

Директор Туристичке оргранизације Источно Сарајево Игор Тошић истакао је да је пуно ствари урађено на Јахорини, те да ће ову додатну зимску туристичку сезону красити богат забавни програм.

Он је додао да је потврда свега тога и концерт Жељка Јоксимовића који ће се одржати вечерас испред хотела "Бистрица" и зато позива све грађане који нису одлучили гдје ће да проведу "најлуђу ноћ" да дођу на Јахорини јер гарантују добру забаву.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић је у новембру са представницима шест општина Источног Сарајева потписао уговоре о бесплатном скијању за дјецу са подручја општина овог града, а потписивању је присуствовала и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је подржала активности Олимпијског центра "Јахорина" с циљем да дјецу са подручја града Источног Сарајева зближе с Јахорином.

Љевнаић је приликом потписивања истакао да ОЦ "Јахорина" жели да подстакне што већи број дјеце да се баве скијањем. "Циљ нам је да што више дјеце дође на Јахорину, да ову планину заволе и доживљавају као своју, те да прве скијашке кораке направе управо овдје. За ову сезону смо припремили два новија ски-вртића", рекао је тада Љевнаић.

Извор: СРНА