latinica  ћирилица
02/01/2018 |  11:58 ⇒ 16:56 | Аутор: РТРС

Полицајци за ноћ из ријека извукли пет особа

Припадници МУП-а РС су током протекле ноћи спасили пет живота на подручју Добоја, Градишке и Приједора, потврђено је РТРС-у.
Приједор - Сана - Фото: РТРС
Приједор - СанаФото: РТРС

Потврђено је да је у 20.35 часова, брзом интервенцијом добојских полицајаца, као и ватрогасне службе и службе хитне помоћи, из ријеке Спрече спасено двоје малољетника, као и возач Армин С. (22), а који је тојотом слетио у ову ријеку.

Пожртвованост сат касније, односно у 21.45 часова, показују и полицајци из Градишке, који су из корита ријеке Саве извукли су Г.Ђ. (39), а који је покушао самоубиство.

Већ 15 минута након поноћи, полицајац Слађан Дачић (28), који у тим моментима није био на дужности, из ријеке Сане у Приједору је спасио М.Н. (22), а који је, вјероватно, покушао да се убије скоком у ријеку.

 "Видјевши да је лице скочило, Слађан Дачић који је у том моменту пролазио возилом, напустио је возило, скочио у Сану и око 200 метара низводно, извукао лице из ријеке, којем је потом медицинску помоћ пружила Служба хитне помоћи Дома здравља Приједор", наводи се у саопштењу.

Из ПУ Приједор истичу да је полицајац Слађан Дачић на овај начин показао да су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, без обзира да ли су на дужности или не, спремни жртвовати своје животе како би спасили друге.

Извор: РТРС, Срна