latinica  ћирилица
02/01/2018 |  12:07 | Аутор: РТРС

Кина-Русија: У 2018. години на истој страни, само још ближе

Министар иностраних послова Кине Ван Ји у новогодишњој честитки упућеној шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову изразио је спремност Пекинга да јача стратешку сарадњу са Москвом, саопштено је из спољнополитичког ресора Кине.
Кина - Фото: РТРС
КинаФото: РТРС

Ван је истакао да је кинеска страна у 2018. години спремна да заједничким напорима са Русијом свестрано реализује консензус који су постигли руководиоци двије државе - да непрекидно продубљује стратешку сарадњу у међународној арени, те да предузима напоре за изградњу нове форме међународних односа заснованих на узајамном поштовању, праведности и узајамно корисној сарадњи.

Кинески министар је навео да су, захваљујући личној улози предсједника Кине Си Ђинпинга и предсједника Русије Владимира Путина, прошле године били постигнути нови резултати у развоју руско-кинеских односа свестране стратешке сарадње и партнерства, преноси "Спутњик".

"Стране непрекидно повећавају узајамно повјерење, повећавају ниво прагматичне сарадње, одржавају тијесну сарадњу у најважнијим међународним питањима", нагласио је Ван.

Он је додао да Русија и Иран дају важан допринос миру и безбједности, као и да имају стабилан развој.

Извор: Срна