latinica  ћирилица
02/01/2018 |  14:20 | Аутор: РТРС

Источна Илиџа - Социјално угроженим породицама више од 200 хуманитарних пакета

Општински одбор Црвеног крста Источна Илиџа подијелиће наредних дана, поводом божићних празника, више од 200 пакета хуманитарне помоћи социјално угроженим породицама са подручја ове општине.
Источна Илиџа - Фото: РТРС
Источна ИлиџаФото: РТРС

Секретар ОО ЦК Источна Илиџа Ранко Скакавац изјавио је  да се у пакетима вриједним 35 КМ налазе основни прехрамбени производи - брашно, уље, шећер, со, конзерве, те производи за личну хигијену.

Према његовим ријечима, намирнице су претходих дана у тржним центрима прикупљали млади волонтери ЦК из основних школа са подручја општине Источна Илиџа и из Средњошколског центра, а одређену количину донирао је један приватни предузетник.

"Ова традиционална активност и ове године организована је поводом божићних празника. ЦК сваке године организује овакве акције уочи православног Божића и Васкрса", навео је Скакавац.

Он је рекао да ће хуманитарни пакети бити подијељени, не само корисницима Центра за социјални рад Источна Илиџа, него свима који нису у могућности да обезбиједе намирнице за предстојеће божићне празнике.

Скакавац је позвао све социјално угрожене грађане да се јаве ОО Црвеног крста Источна Илиџа који ће им помоћи у складу са својим могућностима.

Према његовим ријечима, свима који не буду, због болести, могли да дођу у просторије ЦК, пакете ће доставити волонтери на кућну адресу.

Најављујући да ће наредних дана бити одржана Скупштина ОО ЦК Источна Илиџа на којој ће бити усвојен план рада за ову годину, Скакавац је истакао да ће једна од првих активности ове организације бити учешће у реализацији манифестације пливање за Часни Крст која се традиционално одржава на ријеци Жељезници у Војковићима на Богојављење 19. јануара.

Извор: Срна