latinica  ћирилица
02/01/2018 |  15:23 ⇒ 03/01/2018 | 10:33 | Аутор: РТРС

Нова година почела херојским подвизима припадника МУП-а Српске (ВИДЕО)

Нова година почела је херојским подвизима припадника Министарства унутрашњих послова широм Српске, који су прошле ноћи из ријека спасили живот петоро људи. Међу полицајцима за примјер је и двадесетосмогодишњи Слађан Дачић-ризикујући властити живот, спасио је пет година млађег суграђанина, који је са градског моста скочио у набујалу Сану.
Сана Приједор - Фото: РТРС
Сана ПриједорФото: РТРС

Док је синоћ са дјевојком, прелазио приједорски градски мост, полицајац Слађан Дачић угледао је младића који је намјеравао да скочи у Сану. Слађан је покушао да га одговори, али је младић, непливач, ипак скочио у ријеку. Не страхујући за свој живот спасио је младића од утапања у набујалој ријеци. 

"Прво ми је циљ био да га не изгубим из вида, јер ако оде далеко од мене не бих могао да га стигнем. Мени је лично драго што сам спасио један млади живот, надам се да ће послије овога момам бити у реду и да неће више икад помислити на нешто слично", рекао је Дачић.

Током првог дана Нове године, у року од три часа, припадници МУП-а Српске спасили су из ријека још четворо људи. У Градишци је из Саве извучен четрдесетогодишњи мушкарац. Спасено је и троје лица која су аутомобилом слетјела у Спречу на подручју Добоја.

"У Приједору је ријеч о покушају самоубиства. У Градишки полицијски службеници су поступили по пријави, међутим, околности овог случаја још увијек нису познате, док су у Добоју полицијски службеници из возила које је слетјело у ријеку Спречу, спасили три лица", навела је портпарол МУП-а Републике Српске Даница Гњатовић.

Приједорчанин Слађан Дачић, запослен прије двије године, сваки дан на посао путује у Бањалуку. Он је понос породице, полиције, Приједора, али и Српске, јер је, као кажу његови суграђани, велики херој!