latinica  ћирилица
02/01/2018 |  17:00 ⇒ 03/01/2018 | 09:51 | Аутор: РТРС

ПДП и даље тражи одговор од Владе о хеликоптерском лету

У ПДП-у сматрају да је Хеликоптерски сервис Републике Српске данашњим саопштењем потврдио да је пјевачица Светлана Ражнатовић "довезена хеликоптером Српске" на наступ у Бањалуци, те и даље тражи хитан одговор Владе Републике Српске у вези са овим летом.
ПДП -
ПДП

Клуб посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и даље инсистира да искључиво од Владе Републике Српске добије одговор по чијем налогу је одобрен овај лет, колико је коштао и како ће трошење новца бити оправдано, наводи се у саопштењу ПДП-а.

Из ове странке поручују да ПДП не занима да ли је пјевачица на новогодишњи наступ "у ноћни клуб близак људима предсједнику Републике Српске Милораду Додику" стигла из Београда, са Кипра, из Сремске Раче или са Павловића ћуприје, већ шта је уопште радила у хеликоптеру Српске.

"Ако је то захвалност за наводну хуманитарну активност, постављамо питање -хоће ли се хеликоптером провозати и сви пјевачи који су прије неколико ноћи наступали у хуманитарној акцији у Бањалуци, као и 89.000 добрих људи који су позвали хуманитарни телефонски број?", саопштено је из ПДП-а.

Хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске нису имали ниједан регистрован прекогранични лет 31. децембра 2017. године, те стога нису тачне тврдње које су се појавиле у јавности да је хеликоптером овог сервиса из Србије у Српску допутовала пјевачица Светлана Ражнатовић, саопштено је данас из Хеликоптерског сервиса Српске.

Извор: СРНА