latinica  ћирилица
02/01/2018 |  19:00 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Ужи избор за награду "Никола Милошевић"

Укупно шест књига нашло се у ужем избору за овогодишњу награду "Никола Милошевић", коју Радио Београд 2 додјељује за најбољу књигу у области теорије књижевности и умјетности, естетике и филозофије. Половином јануара жири ће одабрати три књиге које ће ући у најужи избор.
Књига (илустрација) -
Књига (илустрација)

У ужи избор наслова који конкуришу за овогодишњу награду жири је уврстио књиге: Рашка Радовића "О прозрачности, дубини и боји" у издању "Академске књиге", Илије Марића "Белешке о Кишу и философији" у издању агенције за издаваштво "Бернар", Зоје Бојић "Антички историографи уметности и Калистрат о скулптури" у издању "Досијеа Студио".

Затим, у ужем избору су и књига Слободана Владушића "Књижевност и коментари" у издању "Службеног гласника", Николе Дедића "Између дела и предмета" у издању Факултета за медије и комуникације и Милана Орлића "Андрић, Црњански, Пекић" у издању агенције Мали Немо.

У саставу жирија су професор др Мило Ломпар, професор др Ива Драшкић Вићановић и професор др Драган Проле (председник).

Одлуку о шеснаестом добитнику награде за најбољу књигу у области теорије књижевности и умјетности, естетике и филозофије жири ће донеијти на јавном засједању 25. јануара.

Награда ће бити уручена 9. фебруара, на дан када је пре 60 година основан Радио Београд 2.

Извор: РТС