latinica  ћирилица
02/01/2018 |  20:58 | Аутор: РТРС

Звезда послије доста муке савладала Олимпију

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на свом паркету екипу љубљанске Олимпије са 80:76 у оквиру 14. кола регионалне АБА лиге.
Црвена звезда - Олимпија - Фото: РТС
Црвена звезда - ОлимпијаФото: РТС

Најрасположенији у редовима црвено-бијелих били су Рочести са 16, Дангубић и Фелдин са по 13, док је Бјелица постигао 12 поена.

Код гостију најефикаснији били су Морган и Шпан са 15, док је Лорбек постигао 12 поена.

Звезда је пред нешто више од шест хиљада гледалаца у дворани "Александар Николић" добрано намучила како би забиљежила 12 побједу у такмичењу.

Гости из Љубљане су пружили велики отпор браниоцу трофеја и питање побједника није било познато све до посљедњих минута меча, када је Звезда успјела да преломи меч у своју корист.

Након велике резултатске клацкалице, Звезда је на шест минута до краја дошла до највеће предности на мечу која је у том тренутку износила девет поена.

Чинило се да ће црвено бели релативно лако привести меч крају, али је што својим грешкама, што поенима Олимпије меч ушао у неизвесну завршницу.

У тим моментима ни једни ни други нису блистали, Олимпија је у неколико наврата губила лопту, а Звезда машила слободна бацања, али је успјела да упркос веома лошим процентима шута побејди први меч у новој календарској години.

Звезда након 14 одиграних мечева има 12 побејда и налази се на лидерском месту на табели, док је Олимпија уписала девети пораз и налази се на диоби деветог мјеста.

Извор: РТС