latinica  ћирилица
04/01/2018 |  09:43 | Аутор: РТРС

Бјелица поново није хтио да шутира

Немања Бјелица је други пут за посљедња четири НБА меча остао без поена, али и без шута.
НБА - Бјелица Немања - Фото: Getty Images
НБА - Бјелица НемањаФото: Getty Images

Он је у поразу Минесоте на гостовању Бруклину (98:97) на паркету провео 12 минута и притом није шутнуо ниједан једини пут, нити је за то вријеме оставио неки другачији позитивни траг у статистици (скокови, асистенције, освојене лопте, блокаде). Направио је један прекршај, а са њим у екипи Тимбервулвси су примили пет поена више него што су дали.

Бјелица је и прије седам дана, у поразу од Милвокија, такође наступио, а да није упутио ниједан шут, тада за осам минута.

Подсјетимо, мјесец дана одсуства због повреде ноге условили су да стручни штаб Минесоте српског репрезентативца постепено уводи у игру, па је тако најприје играо шест, потом десет, онда осам минута откако се крајем децембра вратио на НБА паркете. Чинило се, међутим, да ће послије статистичке "нуле" у поменутом мечу са Милвокијем, те чак 11 шутева (и два поготка) на наредној утакмици, против Индијане, Бјелица ући у форму са почетка ове сезоне, али... Двије наредне утакмице нису оправдала та очекивања.

Првог дана јануара је шутирао из игре 2/4, уз четири скока и асистенцију у побједи над Лејкерсима, којима је убацио пет поена, а онда је два дана касније услиједило ових 13 минута указане шансе против Бруклина и - колоне у статистичким рубрикама остале су празне.

Извор: Блиц