latinica  ћирилица
04/01/2018 |  10:54 ⇒ 11:11 | Аутор: РТРС

Модрича - Сашки Ковачевић годину дана затвора због уцјене фратра

Сашка Ковачевић из Модриче осуђена је у Основном суду у Добоју на годину дана затвора јер је порно снимцима уцјењивала фратра И. К који је због ње прекршио целибат, а потом платио 250 000 КМ да снимци његовог секса са Даниром С. не процуре у јавност.
Фатална Сашка признала кривицу - Фото: nezavisne novine
Фатална Сашка признала кривицуФото: nezavisne novine

Пресуда је изречена након што се Сашка нагодила са Окружним јавним тужилаштвом у Добоју и потписала споразум о признању кривице. Суд је тај споразум прихватио и осудио је на годину дана затвора због кривичних дјела уцјена и неовлашћено фотографисање, односно снимање фратра у сексу са женом.

За порно уцјену оптужени су још и Сашкин момак Александар Васиљевић из Добоја, те Мило Јоксимовић из Модриче, којима суђење још није почело. Поред уцјене Васиљевић се оптужницом терети и за лажно представљање, јер се у појединим контактима са И. К. представљао као инспектор СИПА. Јоксимовић је оптужен за учешће у неовлашћеном снимању фратра, као и крађи два ручна сата, флаше “јегера“ и 50 КМ из фратрове жупне куће.

Секс афера, која је потресла Католичку цркву у БиХ, откривена је средином августа прошле године у оквиру акције “Стероид“ када су уцењивачи и ухапшени.

Извор: Независне новине