latinica  ћирилица
04/01/2018 |  12:21 | Аутор: РТРС

Шешић: Није познат мотив бомбашког напада на Медића

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић рекао је да још није познат мотив бомбашког напада у Шипову чија је мета био функционер ове странке Стеван Медић.
Давор Шешић - Фото: Novosti.rs
Давор ШешићФото: Novosti.rs

"Сазнања која би смо о томе имали, не бисмо о њима причали, јер се о овом случају вјероватно води истрага", рекао је Шешић данас на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Шешић је рекао да су се у посљедњих неколико мјесеци у Републици Српској догодила два бомбашка напада, од којих један код Ребровачког моста у Бањалуци, а други јуче у Шипову, "што показује да су животи грађана угрожени и да безбједност у том погледу није на задовољавајућем нивоу".

Он је рекао да је безбједност грађана Српске угрожена и на саобраћајницима гдје је у посљедњих 10 дана неколико младих живота угашено, за шта кривицу сносе људски фактор и лоше означене саообраћајнице.

"Најкарактеристичнија је саобраћајна несрећа која се догодила на наплатним кућицама у Гламочанима и трећи губитак младог живота. Те кућице је давно требало да буду уклоњене. Поставља се питање министру саобраћаја и веза Српске Неђи Трнинићу зашто то до сада није урађено", каже Шешић.

Шешић је рекао да СДС располаже информацијама о злоупотреби хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске у новогодишњој ноћи, наводећи да је тај лет био између Бијељине и Бањалуке, због чега није био прекогранични.

"Лет хеликоптера у оба смјера коштао је грађане Републике Српске само за гориво 800 КМ, што је 30 пута више него да се ишло аутомобилом. Овдје се ради о лукузу, бахаћењу на рачун грађана", истакао је Шешић.

Он је рекао да ће посланички клуб СДС-а у форми посланичких питања затражити одговоре у вези са овим случајем крајем јануара на сједници Народне скупштине Републике Српске.

Извор; СРНА