latinica  ћирилица
04/01/2018 |  13:16 ⇒ 13:18 | Аутор: РТРС

Милановић: Првог дана запримљено 22 захтјева

Шеф бањалучког Одсјека пријемне канцеларије Одјељења за просторно уређење Драгана Милановић рекла је да је првог радног дана у новој години по једношалтерском систему за издавање грађевинске дозволе запримљено укупно 22 предмета.
Одјељење за просторно уређење - једношалтерски систем дозволе - Фото: СРНА
Одјељење за просторно уређење - једношалтерски систем дозволеФото: СРНА

"Данас смо примили још два захтјева за локацијске услове за изградњу индвидуалних стамбених објеката, гдје ће грађани користити могућност да град Бањалука у њихово име прибавља све потребне сагласности које су предуслов за издавање грађевинске дозволе", рекла је Милановићева.

Она је нагласила да је ово почетни период рада Центра за дозволе према новом систему.

Према њеним ријечима, велики број грађана долази да се информише о новом систему издавања грађевинских дозвола, односно о ономе што им град нуди у овом процесу.

"Када странка поднесе захтјев за грађевинску дозволу, наши референти прегледају предмет и виде шта је потребно од документације, односно које су сагласности потребне као предуслов за издавање дозволе. У том процесу ми практично правимо споразум са грађанима у којем ћемо дефинисати које сагласности се издају, колико сагласности коштају и шта је потребно од документације за издавање сагласности", појаснила је Милановићева.

Од првог радног дана у новој години, 3. јануара, у Бањалуци је у функцији једношалтерски систем издавања грађевинских дозвола.

Сви који желе да добију грађевинску дозволу од сада потребну документацију могу да предају на једном мјесту - у Центру за дозволе Градске управе, канцеларија број 19, саопштено је из Градске управе.

Грађани су раније за издавање грађевинске дозволе морали обићи најмање 12 канцеларија Градске управе, али и бројних других институција, попут "Водовода", Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове "Електрокрајине", "Вода Српске".

Извор: СРНА