latinica  ћирилица
04/01/2018 |  13:20 | Аутор: РТРС

Оскар у сјенци холивудских скандала

Холивуд је у дилеми шта ће бити са наредном додјелом "Оскара". Ако се церемонија настави по плану, апсолутно сваки њен детаљ ће подсјећати на Харвија Вајнштајна и скандал који је обиљежио 2017. годину.
Додјела Оскара 2017 - Фото: AFP
Додјела Оскара 2017Фото: AFP

Новинар "Њујорк поста" Кајли Смит написао је колумну у којој сугерише да би додјелу "Оскара" требало укинути, као и да ће Холивуд показати право кајање ако се одрекне нечег што највише воли. И, како би уопште послије свега могла да изгледа додјела "Оскара" заказана за 4. март?

- Свако појављивање дјечијих звијезда ће вас натјерати да размишљате о оптужбама за педофилију. Квентин Тарантино, Мет Дејмон, Џорџ Клуни и многи други су забринути за своје каријере јер нису раније проговорили о сексуалном предатору и наводном силоватељу Харвију Вајнштајну са којим су и сами сарађивали. Свака жена која изађе да држи говор сматраће да мора да прича о неправди у индустрији, а сви ће са сумњом гледати у оне којима ово не буде тема говора. Да ли ће Кејси Афлек, прошлогодишњи добитник "Оскара" за најбољег глумца, моћи да уручи награду за најбољу глумицу, а да нико не помисли о оптужбама за сексуално узнемиравање које су касније прерасле у нагодбе са двије колегинице. Једну од њих је наводно напаствовао док је спавала - наведено је у колумни.

Смит каже да никакве алтернативе неће бити могуће када је ријеч о додјели престижних награда.

- Игнорисање скандала, као што је намјеравао да уради Џими Кимел више није опција. Шале на рачун ових открића такође нису рјешење. То би само подсјетило људе на то колико су пута комичари од Сета Мекфарлана до Тине Феј алудирали на болесне радње у Холивуду, без конкретних детаља. Сљедећа додјела "Оскара" мора да остави јак утисак! Прави Холивуд који ће их све спасити. А онда постоји и тако очигледно рјешење: вријеме је да откажемо "Оскаре" - пише Смит у колумни.

Извор: Глас Српске