latinica  ћирилица
04/01/2018 |  14:47 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

Савјет министара о стратешким циљевима за развој пољопривреде

Савјет министара Босне и Херцеговине одржао је данас наставак 127. сједнице, након чега је с конференције за медије поручено да ће усвојени стратешки план за рурални развој послужити за привлачење средстава из претприступних фондова Европске уније.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић казао је да ће се након усвајања документа пољопривредни сектор приближити стандардима Европске уније.

"Дуг је пут, али смо усвајањем овог документа учинили велике кораке. Вјерујем да је ово наговјештај бољих дана за пољопривреду. Као и свака стратегија, документ има своју структуру. Прије свега је снимила ситуацију у пољопривреди у ентитетима", истакао је Шаровић.

Напоменуо је да модуларни принцип значи да се свака од структура, што ентитетских, што кантоналних, посебно бити приказана, да би се на крају извукло оно што је заједничко.

"Стратешки план у себи састоји све елементе постојећег, домаћег плана. Стратешки план руралног развоја ће једним дијелом послужити за привлачење средстава из предприступних фондова", поручио је Шаровић.

Додао је да је ријеч о једном стратешком документу, који је рађен уз пуну подршку међународних организација и међународних стручњака.

Извор: Независне новине