latinica  ћирилица
04/01/2018 |  16:15 ⇒ 18:56 | Аутор: РТРС

Фонд солидарности Добој- помоћ породицама погинулих (ВИДЕО)

Пуних 18 година Фонд солидарности у Добоју окупља породице погинулих и РВИ и обезбјеђује им новчана средства за печенице поводом божићних празника. Тако је и ове године, упркос томе што је Организација породица погинулих избачена из градског буџета.
Помоћ породицама погинулих - Фото: РТРС
Помоћ породицама погинулихФото: РТРС

По 100 марака добило је 120 породица, а новац ће, кажу, искористити за куповину печеница и лијекова.

У Фонду солидарности кажу да због избацивања из буџета Добоја, Организација породица погинулих и Фонд солидарности неће ускратити исплаћивање помоћи својим члановима.

- Те санкције само нас подижу. Ми се морамо вратити на ратне услове када је РС стварана , када су падали наши најмилији, а данас живимо под санкцијама, под диктатуром Обрена Петровића, каже Драго Јовић из Фонда солидарности Добој.

Образложење градских власти да новац могу да траже од републичких власти није довољно увјерљиво да оправда поступак градске управе да у буџету за наредну годину не планира ниједну марку за ову популацију.

Породице погинулих огорчене су због тога.

- Као грађани Добоја огорчени смо, за све друго да има средстава а за Организацију породица погинулих да нема, разочарана је супруга погинулог борца, Слободанка Мишић.

- Шта ћемо ми, ми ништа ту не можемо, како је -тако је, истиче Мара Томић, мајка погинулог борца.

Фонд солидарности има око 2.500 чланова. Социјално најугроженијима обезбиједио је у прошлој години 760 једнократних новчаних помоћи, а сваке године реализује се и бањско лијечење.