latinica  ћирилица
04/01/2018 |  16:22 ⇒ 05/01/2018 | 10:24 | Аутор: РТРС

Српска институционално стабилна обиљежава 9. јануар (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће Српска 9. јануар - Дан Републике прославити институционално стабилна, са добрим економским показатељима и оптимизмом да ће у овој години резултати бити још бољи.
Милорад Додик, предсједник Републике Српске - Фото: РТРС
Милорад Додик, предсједник Републике СрпскеФото: РТРС

Додик је рекао да су препреке које су раније постојале у вези са обиљежавањем 9. јануара отклоњене чињеницом да је народ Српске референдумом потврдио да је то датум када се обиљежава Дан Републике Српске.

- Они који мисле да није тако, то је њихов проблем и не утиче на наше одлуке - изјавио је Додик, у Слатини код Лакташа.

Он је додао да Република слави свој рођендан, као што и сваки човјек слави дан свог рођења, а да је 9. јануар несумњиво дан када је рођена Република Српска.

- Република је вољена од овог народа који није спреман да је изгуби и славиће све датуме и дане који се у част Републике обиљежавају са намјером да потврдимо опредјељење привржености Републици, да никога другога не изазивамо са било које друге стране. Сви грађани Српске, који живе у њој, су добродошли - рекао је Додик.

Он је позвао све да буду гости на обиљежавању 9. јануара, те грађанима Српске поручио да истакну заставу Републике Српске и са својим најдражима посвете одређене тренутке Републици.

Додик је навео да ће у част Дану Републике у овој години бити завршени и велики инфраструктурни и остали пројекти, попут ауто-пута "9. јануар" и болнице у Источном Сарајеву.

Он је најавио да ће бити рађени и нови пројекти из области енергетике.

- Свима је већ јасно да Република Српска са својом стабилношћу предњачи, не само у БиХ, него, можда, и региону. Задовољни смо чињеницом да смо прошле године имали развој макроекономских показатеља, вјерујемо да имамо добар старт за ову годину - истакао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да институције Српске желе да грађанима обезбиједе стабилан и безбједан живот, те истакао да има још доста посла да се уради.

Извор: СРНА