latinica  ћирилица
04/01/2018 |  17:50 ⇒ 05/01/2018 | 08:09 | Аутор: РТРС

Уочи 9. јануара отварање новоизграђеног комплекса Завода "Др Мирослав Зотовић" (ВИДЕО)

У овиру обиљежавања Дана Републике, 8. јануара свечано ће бити отворен нови смјештајни комплекс са терапијским центром у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Слатини код Бањалуке.
Предсједник Милорад Додик у посјети Заводу "Др Мирослав Зотовић" - Фото: СРНА
Предсједник Милорад Додик у посјети Заводу "Др Мирослав Зотовић"Фото: СРНА

Инвестиција вриједна 25 милона и 778 хиљада марака изграђена је властитим средствима Завода, а за циљ ће имати развој медицинског туризма и привлачење пацијената и гостију из региона.

Изградњу објекта почели су прије двије године. Данас модеран копмлекс има 192 лежаја у луксузним апартманима и двокреветним собама, хиљаду квадрата најсавременијег терапијског блока са базеном и пропратним садржајима те конгресну дворану.

Уз већ провјерен и квалитетан стручни медицински кадар привући ће, очекују, бројне пацијенте и госте из региона и тако ојачати ову грану туризма у Српској.

На више од девет хиљада квадратних метара налази се 80 соба и 16 апартмана.

Изградњу новог, енергретски ефикасног објекта, плаћају својим средствима.

Завод успијева да све своје објекте загријава термоминералном водом. Циљ изградње новог савременог комплекса је развој медицинског туризма.

- Поред тога што је Завод врхунска болница која се бави оперативним техникама, операцијама, рехабилитацијом и протетиком, ово је допуна наших дјелатности у циљу да растеретимо ФЗО и зарадимо нешто мимо Фонда, каже Горан Талић, директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

Предсједник Српске у радној посјети Заводу обишао је завршне радове и посљедње припреме пред свечано отварање 8. јануара у част Дана Републике.

- Већ сада је 4.000 људи у континуитету на списку чекања за услуге овог центра. Центар је и до сада био познат по стручности и квалитету услуга, а сада ће несумњиво бити један од лидера у овој области, истакао је предсједник Српске, Милорад Додик.

Отварањем новог смјештајног комплекса, захваљујући и новим садржајима, услуга Завода ће бити још боља, оцијенио је Додик.