latinica  ћирилица
04/01/2018 |  18:35 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Мектићева нова конференција за новинаре-тема Томо Ковач (ВИДЕО)

Министар безбједности БиХ, Драган Мектић, сазвао је конференцију за новинаре како би реаговао на отворено писмо Томислава Ковача, упућено врху СДС-а, у којем их је оптужио за издају.
Драган Мектић (Фото:N1/Screenshot) -
Драган Мектић (Фото:N1/Screenshot)

Мектић је изричит да је он тај који реагује на нападе, а не обрнуто, како тврди Ковач, и навео да посједује писмо које је Ковач упутио Слободану Милошевићу, у којем пише да се противио политици стварања Републике Српске.

И док није најјасније ко реагује на чију изјаву, прилично је јасно да министар безбједности са тешких оптужби за издају, пажњу скреће контраоптужбама за наводне крађе у које је Ковач био умијешан.

Демантује га, ипак, Симо Тушевљак, који је водио истрагу о нестанку голфова из фабрике у Сарајеву, али и СДС-ов Милован Бјелица који каже да не постоји ниједан доказ који би повезао Ковача и опрему за пекаре коју помиње Мектић.

- Ја сам водио истрагу и нема појма да Ковач има икакве везе са тим, истиче Тушевљак.

Ни Милован Бјелица нема податак да је Ковач умијешан.

Мектић је ратног генерала полиције, против којег је иначе Тужилаштво БиХ недавно подигло оптужницу за злочин у Сребреници, оптужио и да је имао безначајну улогу у рату те да посједује писмо у којем је Ковач Слободану Милошевићу оцрнио политику стварања Републике Српске.

Меткић међутим, на захтјев новинара, до краја радног времена није доставио писмо.

Ковач, тврди да никад и неће, јер је спорно писмо у ствари извјештај који је као дио преузетих обавеза за спроводђње Дејтонског споразума достављено Милошевићу, тада предсједнику комисије за обнову Сарајева.

- Ту стоје запажања о односима међу носиоцима власти. Ја позивам Мекткића, кад је тако паметан и све хоће да коментарише, нека га објави, каже Ковач.

Ковач, тврди да сада схвата да је погријешио што је ушао у полемику са министром безбједности БиХ: "Он је толико ниске интелигнеције да не вриједи полемисати са таковим човјеком који је уз то истурен од стане ових који заиста стоје иза рушења РС."

Главни одбор СДС-а, до данас, није се огласио о отпужбама које је на њихов рачун изнио Томислав Ковач.