latinica  ћирилица
06/01/2018 |  09:10 ⇒ 09:17 | Аутор: РТРС

Залеђена Америка, аутомобили оковани ледом (ВИДЕО)

“Циклон бомба“ која је погодила исток САД донијела је снијег, поледицу и јаке вјетрове у многим градовима. Улице Бостона оковане ледом.
Залеђена Америка - Фото: ТАНЈУГ
Залеђена АмерикаФото: ТАНЈУГ

Несвакидашња хладноћа у САД донијела је снијег на Флориди послије скоро 30 година, а свијет су обишле слике и смрзнутих игуана, као и ајкула на обали Масачусетса.

У Халу, који се налази близу Бостона аутомобиле је на улици оковао лед. У том граду забиљежене су поплаве због обилних падавина и подизања нивоа подземних вода.

Како се вода дизала, тако се и ледила, па су паркирани аутомобили на путевима остали заробљени. Уз то, јаки вјетрови су подигли таласе, па је на улицама завршила и знатна количина воде из океана.

До краја недјеље, како је написао Си-Ен-ЕН, у дијеловима САД могло би да буде "хладније него на Марсу".

Како пише “Скај њуз“, дијелови САД очекују ноћ која би могла да буде “најхладнија у историји земље“, са осјећајем и да се температура спустила до -35 степени Целзијусових.

Потврђено је да је најмање десет особа изгубило живот, укључујући четири жртве у Сјеверној Каролини и Јужној Каролини које су погинуле након што су њихова возла слетила са сњежних путева.

Извор: Б92