latinica  ћирилица
06/01/2018 |  10:55 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Салкић честитао Божић

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић честитао је Божић грађанима православне вјероисповијети, те изразио увјерење да ће овај празник подстаћи потребу приближавања, сарадње, међусобног повезивања и унијети у домове вјерника радост, мир и враћање вриједностима породице.
Рамиз Салкић - Фото: РТРС
Рамиз СалкићФото: РТРС

Салкић је у честитки истакао да су темељи вјеровања свих вјерских заједница засновани на учењима о важности истрајавања на принципима слободе, мира, толеранције, заједничког живота, уважавања другог и другачијег, поштивања права другога...

"Вјерски празници су прилика да се враћамо управо изворима своје вјере. Да у њима нађемо важне одговоре на сва тешка питања данашњице, са којим се суочавамо", навео је Салкић.

Он је додао да предстоји важан период јачања међусобног повјерења и изградње друштва у којем ће права свих људи бити загарантована и једнака, као и важан посао економског јачања, борби за владавину права, рад на охрабривању младих да остану и овдје граде будућност.

"Пред нама је вријеме кретања ка стабилизацији земље, ка ЕУ интеграцијама и изградњи стабилних институција које могу гарантовати сигурно и мирно живљење на овоме простору", нагласио је Салкић.

Извор: СРНА