latinica  ћирилица
06/01/2018 |  12:06 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Божић

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је најрадоснији хришћански празник - Божић Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

"Дан Христовог рођења је велика радост за све хришћане који нас увијек изнова подсјећа да су љубав, поштовање, заједништво и солидарност темељне вриједности на којма се гради повјерење, вјера и нада у боље сутра и општи напредак", навео је Додик у честитки.

Уз традиционални поздрав "Мир Божији - Христос се роди!", Додик је свим вјерницима пожелио да овај велики празник прославе у миру, добром здрављу и срећи са својим најближим, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Божићну честитку упутила је и премијерка Српске Жељка Цвијановић.

"Нека овај најрадоснији хришћански празник буде непресушни извор надахнућа за врлински и благословени живот, који су темељ и гарант нашег напретка и опстанка, очувања идентитета и свијетле будућности", навела је Цвијановићева у божићној честитки.

Уз хришћански поздрав "Мир Божији, Христос се роди", Цвијановићева је вјерницима пожељела да наредне празничне дане проведу у миру, здрављу и радости, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је најрадоснији хришћански празник Божић Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и цјелокупном православном народу и вјерницима.

"Нека витлејемска свјетлост сунца правде, која је оне чудесне ноћи обасјала пастире док су у пољу чували стражу код свог стада, обасја и нас, нека нам освијетли пут којим ходимо, а у срцу запали огањ јеванђељске љубави, како бисмо, у свакој животној прилици и неприлици, били и остали људи, и достојни потомци својих светих предака", поручио је Чубриловић у честитки.

Уз традиционални поздрав "Мир Божији, Христос се роди", Чубриловић је свима пожелио да предстојеће празничне дане проведу у миру, здрављу и празничној радости, саопштено је из Народне скупштине.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић честитао је Божић грађанима православне вјероисповијести, те изразио увјерење да ће овај празник подстаћи потребу приближавања, сарадње, међусобног повезивања и унијети у домове вјерника радост, мир и враћање вриједностима породице.