latinica  ћирилица
06/01/2018 |  13:48 | Аутор: РТРС

И наредних дана температура изнад просјека

У Републици Српској ће наредних дана преовладавати промјењиво облачно вријеме, са сунчаним интервалима и температуром изнад просјека за јануар.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Вријеме ће сутра ујутро бити промјењиво облачно, а током дана углавном сунчано и топло. Температура ваздуха у већини крајева биће од 10 до 15 степени, на сјеверу понегдје и степен-два виша, саопштено је из Хидрометеоролошког завода.

У понедјељак, 8. јануара, биће облачно и суво, те и даље топло вријеме за ово доба године, са дневном температуром од девет до 14 степени Целзијусових.

Вријеме ће у уторак, 9. јануара, бити углавном облачно, на западу је могућа слаба киша, а у осталим предјелима ниће суво. Доћи ће до пада температуре за неколико степени, тако да ће дневне вриједности бити у интервалу од осам до 13 степени, наводе у Хидрометеоролошком заводу.

Метеоролози за сриједу, 10. јануара, најављују облачно вријеме, мјестимично и повремено са слабом кишом или росуљом.

Према прогнози, ујутро ће прво киша падати на западу и југозападу, затим ће се преносити на централне предјеле и исток. Доћи ће до пада температуре за неколико степени, па ће дневна температура бити од шест до 12 степени.

Извор: СРНА