latinica  ћирилица
07/01/2018 |  10:57 ⇒ 08/01/2018 | 08:51 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Божић

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Божић и истакао да празник Христовог рођења подсјећа да су љубав, поштовање, заједништво и солидарност темељне вриједности на којима се гради вјера у општи напредак.
Палата Републике -
Палата Републике

"Дан Христовог рођења велика је радост за све хришћане који нас увијек изнова подсјећа да су љубав, поштовање, заједништво и солидарност темељне вриједности на којима се гради повјерење, вјера и нада у боље сутра и општи напредак", навео је Додик у честитки упућеној Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим вјерницима Српске православне цркве.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Божић и пожељела да празник Христовог рођења буде непресушни извор надахнућа за врлински и благословени живот, који је гарант напретка.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић упутио је Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве, те свим православним вјерницима божићну честитку у којој је истакао да је Божић празник који посебно промовише кључне вриједности - љубав и мир.