latinica  ћирилица
07/01/2018 |  11:56 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Приједор: Расвијетљене четири крађе

Приједорска полиција расвијетлила је током протекла два мјесеца четири кривична дјела која су починила четири лица, чијим је извршењем причињена материјална штета од око 17.500 КМ.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

У саопштењу из Полицијске управе Приједор се наводи да се за кривично дјело тешка крађа почињено у периоду од априла до децембра прошле године, на штету лица чији су иницијали С.А. из Приједора, терети лице С.Б. /42/ из Приједора.

"Осумњичени је, искористивши непажњу власника, у кући у којој је обављало послове одржавања, отуђило одређену количину златног накита и банковну картицу, коју је потом искористило и са банкомата подигло већи дио новца и тим оштетило власника за око 16.000 КМ" , истиче се у саопштењу.

Криминалистичком обрадом лица чији су иницијали Е.Ј. /40/ из Приједора утврђено је да је осумњичено лице у новембру прошле године оштећеном лицу Р.Д. из Приједора, на нарочито дрзак начин, из џепа панталона отуђило новац у износу од 105 КМ и банкомат картицу.

За осумњичено лице Д.М./40/ из Приједора утврђено је да је у новембру починило крађу прикључног возила у којем се налазио око један метар кубни огревног дрвета, чиме је прибавило противправну имовинску корист у износу око 1.100 КМ.

"Кривично дјело крађа почињено у децембру прошле године на штету лица Р.С. ставља се на терет лицу П.Б. /30/ из Приједора, које је искористивши одсуство и непажњу оштећеног са банкомата отуђило новац у износу од 200 КМ", наводи се у саопштењу из Полицијске управе Приједор.

Након комплетирања предмета, за осумњичена лица Окружном јавном тужилаштву Приједор биће достављени извјештаји за почињена кривична дјела.

Извор: СРНА