X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
С љубављу храбрим срцима банер
08/01/2018 |  08:44 ⇒ 08:48 | Извор: РТРС

Вријеме у које се ноћу будите открива шта није у реду с тијелом

Ако се сваку ноћ будите у одређено вријеме, могуће је да неки од ваших органа не ради како треба.
Сан (Фото: ilustracija/dynamicyou) -
Сан (Фото: ilustracija/dynamicyou)

Традиционална кинеска медицина изузетно обраћа пажњу на проток енергије у тијелу.

Током 24 сата, енергија се усмјерава у различите органе како би се они регенерисали и обављали свој посао како треба.

Уколико се догоди да енергија на било који начин буде поремећена, долази до медицинских проблема, сматрају Кинези.

Пронађите доба ноћи у које се најчешће будите и откријте шта то значи:

21:00 до 23:00

Ово је време када се ендокрини систем доводи у равнотежу, који је задужен за хормоне и метаболизам. Ако имате проблема са спавањем у том делу ноћи, можда сте под стресом, и муче вас догађаји из тог дана или оно што вас чека сутрадан. До блокаде енергије у ендокрином систему може да дође и ако се не храните правилно, или једете прекасно.

23:00 до 1:00

Буђење у ово доба указује на то да вас нешто мучи, односно да себи нешто замијерате - можда нешто што сте рекли, урадили, или је требало да урадите, а нисте.

То је вријеме када се јин енергија претвара у јанг. Према древном кинеском вјеровању, јин симболизује женски аспект (негативност, таму, благост, влагу, ноћ и добре стране свега), а јанг мушки (позитивност, ведрину, чврстоћу, сувоћу, дан и доминантне аспекте).

У ово вријеме је активна жучна кеса која разграђује масноће у тијелу, па буђење у то доба може да указује на то да конзумирате превише нездравих масноћа.

1:00 до 3:00

Ако се најчешће будите у ово вријеме, тада сте вјероватно љути и фрустрирани, односно препуни негативне енергије која се одражава на спавање. Свакако би требало да се опустите јер на тај начин нарушавате процесе који се одвијају у вашем тијелу.

Ово доба ноћи је врло важно за тело јер тада најактивније избацује отрове, односно обнавља се. Јетра испушта токсине, производи молекуле неопходне за варење, доприноси стварању нове крви итд. Ако са њом нешто није у реду, будићете се у ово доба.

3:00 до 5:00

Туга и бол могући су разлози буђења у ово вријеме, уколико се посматра духовни аспект живота. Од физичких разлога, могуће је да вам је хладно док спавате и процеси у тијелу не могу да се одвијају правилно. Такође, буђење у ово вријеме може да указује на проблеме с плућима и недовољан улазак кисеоника у организам.

5:00 до 7:00

У ово вријеме је активно дебело цријево, а токсини који су током ноћи профилтрирани и разграђени полако одлазе из тијела. Буђење у ово доба може да значи да сте јели прекасно, или да имате навику да једете нездраву храну, пуну штетних материја.

Извор: Б92, Агенције