latinica  ћирилица
08/01/2018 |  12:01 | Аутор: РТРС

Прва СДС: Грађани да дочекују Дан Републике у миру и слободи

Прва СДС честитала је свим грађанима Републике Српске 9. јануар - Дан и крсну славу Српске, са искреном жељом да га у миру, слободи и благостању дочекују и прослављају још много година.
Прва СДС - Фото: илустрација
Прва СДСФото: илустрација

Поводом 26 година од настанка Српске, из Прве СДС наводе да је Република Српска настала као гарант опстанка и будућности српског и других народа који у њој живе, те да је потпуно неприхватљив сваки покушај њеног укидања или дерогирања њених надлежности, назива и обиљежја, као што су Дан и крсна слава.

"О вољи и жељи српског народа да прославља Дан и крсну славу Републике довољно говоре резултати референдума одржаног 2016. године", саопштено је из Прве СДС.

Из ове странке позивају све политичке актере у Српској на саборност и јединство како би се заједничким снагама сачувало оно у шта су уграђене хиљаде живота.

Република Српска сутра слави 26. рођендан.

Српска је основана 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали констутитивни статус.

Извор: СРНА