latinica  ћирилица
08/01/2018 |  15:45 ⇒ 18:56 | Аутор: РТРС

Вишеград и Хидроелектране на Дрини на заједничким пројектима

Општина Вишеград и зависно предузеће "Хидроелектране на Дрини" из Вишеграда од прољећа покрећу заједничке пројекте у области инфраструктуре и уређења ријеке Дрине, потврђено је данас на заједничком састанку.
Вишеград - Општина Вишеград и "ХЕ на Дрини" - Фото: СРНА
Вишеград - Општина Вишеград и "ХЕ на Дрини"Фото: СРНА

Начелник оштине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је договорено много планова у наредном периоду, те похвалио сарадњу између овог предузећа и општине.

"Пројекти које ћемо радити веома су важни за грађане Вишеграда. Хидроелектрана је од изузетног значаја за нашу општину, а скоро трећина буџета општине је од накнада потопљеног земљишта", истакао је Ђуревић.

Директор предузећа "Хидроелектране на Дрини" Недељко Перишић рекао је да ово предузеће због својих утицаја на околину има обавезу да уради одређене инфраструктурне послове.

"Од прољећа крећу пројектовања која се односе на уређење тока ријеке Дрине и регулисање приступних путева објетима Хидроелектране `Вишеград`", истакао је Перишић.

Он је додао да је Хидроелектрана "Вишеград" највећи привредни субјект, те да са те стране има и социјалну одговорност према грађанима, спортским клубовима, културно-умјетничким друштвима. Састанку су присуствовали чланови Управе предузећа "Хидроелектране на Дрини" и начелници одјељења Општинске управе.

Извор: СРНА