latinica  ћирилица
08/01/2018 |  17:43 ⇒ 09/01/2018 | 07:29 | Аутор: РТРС

Потврђене оптужнице против 15 лица у акцији "Пирамида"

Окружни суд у Бањалуци потврдило је оптужницу Јавног тужилаштва Бањалука против петаест лица, ухапшених у акцији "Пирамида" коју је спровела Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске и Полицијска управа Бањалука, у оквиру борбе против неовлаштене трговине наркотицима.
Акција Пирамида (Фото: https://www.google.ba) -
Акција Пирамида (Фото: https://www.google.ba)

За РТРС је потврђено да је због кривичног дјела неовлаштена производања и промет опојних дрога, из члана 207. став 3. у вези са ставом 2.1. Кривичног законика Републике Српске, оптужница потврђена против Мухамеда Филиповоћа, Милана Пичулина, Тихомира Новаковића, Зорана Шавије, Бранка Миливојше, Драгана Максимовића, Драгана Станишића, Јулије Халупа, Едина Бахреновића, Небојше Јањића, Огњена Кокића и Далибора Мачка.

Против Мухамеда Халиловића оптужница је потврђена и због крвичног дјела "омогућавање и уживање оипојних дрога" из члана 208. став 1. истог Законика, те против оптужених Неџада Башића, Милоша Длућа и Вадрана Жоље звбог кривичног дјела "неовлаштења производања и приомет опојних дрога" из члана 207. став 1 Кривичног законика Републике Српске.

Они су оптужени за неовлаштену трговину дрогом коју су из Сарајева и Санског Моста допремали у Бањалуку. Већина оптужених одраније је позната полицији након акције "Петрићевац". Акција "Пирамида" изведена је на подручју Полицијских управа Бањалука, Приједор и Источно Сарајево. Акција је спроведена и на подручју Санског Моста и Високог. У овој акцији одузета су 23 грама кокаина, 95 грама хероина, 1.425 грама марихуане, те 32 грама спида.