latinica  ћирилица
09/01/2018 |  13:27 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Ђокић: Српска настала из љубави према слободи и отаџбини

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић честитао је грађанима 9. јануар - Дан Републике Српске, истичући да је Српска неуништива јер је настала из љубави према слободи и отаџбини.
Петар Ђокћ - Фото: РТРС
Петар ЂокћФото: РТРС

"Република Српска настала је прије 26 година на тежњи да сви имамо мир, равноправност, безбједност и просперитет. То су тежње од којих никада нећемо одустати", навео је Ђокић у честитки.

Истакао је да Република Српска своју снагу свакодневно потврђује кроз јачање институција, изградњу инфраструктуре и подизање привредних активности јер је економија један од њених "носивих стубова", саопштено је из СП-а.

"У протеклом периоду ојачали смо односе са Србијом, а доказ наших заједничких настојања је и најављена декларација о опстанку српског народа на овим просторима, будући да је у данашњем времену све више потребно да заштитимо свој језик, писмо, културу и национални идентитет", нагласио је Ђокић.

Он је изразио увјерење да ће Српска још дуго славити Дан Републике јер је показала да има демократски капацитет и да у њој има мјеста за све добронамјерне људе, без обзира на вјерску и националну опредијељеност.

Извор: СРНА