latinica  ћирилица
10/01/2018 |  15:27 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Одржан хуманитарни концерт помоћи Ненаду Перовићу (ВИДЕО)

Хуманитарни концерт помоћи Ненаду Перовићу који је оболио од хроничног бубрежног синдрома синоћ је, поводом Дана Републике, одржан на Сокоцу.
Хуманитарни концерт за Ненада Перовића - Фото: РТРС
Хуманитарни концерт за Ненада ПеровићаФото: РТРС

Организатори концерта, општински одбор СНСД-а жељели су да помогну у прикупљању 110 хиљада марака, колико је потребно за трансплантацију бубрега.

Већ четири године – болнице у Источном Сарајеву, Бањалуци, Београду - Ненадова су свакодневица! Малигна хипертензија бубрега проузроковала је низ нових и тешких аутоимуних обољења. Породица мјесецима на све начине покушава да обезбиједи потребна средства, али то није довољно. 

"Људи су заиста великог срца. Изразили су жељу да би помогли. Ја се увијек надам и желим да будем оптимиста и желим да вјерујем у то", рекла је супруга Љиљана Перовић.

Општински одбор СНСД-а већ годинама, поводом обиљежавања дана Републике Српске, спроводи акције помоћи у Српској свима коме је она потребна. Ненаду је ове године била најпотребнија - многи су се придружили овој акцији.

"Свакако захвални смо свим људима добре воље, свим грађанима општине Сколоац и сарајевско романисјке регије, а посебно смо захвални нашем предсједнику Републике Српске,  који је поред свих акција које чини на цијелој територији донирао 5.000 марака за породицу Перовић", нагласио је предјседник Општинског одбора СНСД-а Соколац Мирко Чоловић.

На хуманитарном концерту донацијама грађана, општине, јавних и приватних предузећа прикупљено је око 25.000 марака. Хуманитарна акција за Ненада Петровића и даље траје - циљ је 110 хиљада марака колико је потребно за трансплантацију бубрега у Греноблу.