latinica  ћирилица
10/01/2018 |  18:14 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Приједор: Обављен информативни разговор са словеначким новинарима

Припадници Полицијске управе Приједор данас су обавили информативни разговор са четири лица телевизијске куће "ПОП 24УР" из Словеније, која су вршила снимање и анкетирање грађана Приједора без видних обиљежја било којег медија.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да је полицији током дана стигло више дојава да на подручју града Приједора одређена лица врше снимање и анкетирање грађана и да користе возило словеначких регистарских ознака.

"У насељу Пећани у Приједору затечена су четири лица која су вршила снимање и анкетирање без видних обиљежја било које медијске куће", наводи се у саопштењу.

С обзиром да Полицијска управа није имала претходну информацију о овим активностима, лица су позвана у службене полицијске просторије, гдје је утврђен њихов идентитет и обављен информативни разговор о разлозима доласка и боравка лица на подручју Приједора. Након тога, они су пуштени и наставили су рад.

Према незваничним информацијама, они су трагали за извјесном Д.Ђ. из Приједора која наводно финансира једну од словеначких партија.

Извор: СРНА